Corporate Office

Commercial Development

Bangalore

4,000 sqm.

Ongoing

RG is working closely with the DDIR, Bangalore (architect) on this project. The intent is to design a landscape that is subtle and compliments with the architecture of the building, and yet by virtue it is an independent experience in itself. The outcome - vivid pockets of landscapes are created.

The design of the landscape accommodates local/native species of flora, and is diversified in a way to create subtle variations along the facade. Building orientation is also accounted so as to respond to the amount of sun available on each facade, and the species are identified based on this parameter. Thereby, reducing the consumption of resources and making the landscape easy to cultivate and maintain.

Landscape interjects into the formal space with creating a lifestyle, and in a very simple way influence the overall architectural/ spatial quality designed by the architects.

All Content © Reading Grounds | Ground Research | A practice and research cell for architecture, landscape and urbanism based in Bangalore and Belgaum

office@readinggrounds.in | +91 80 9511 8555

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon